In Clickx 243 lees je alles over tv’s met internetfuncties. Als je gaat shoppen is het echter niet gemakkelijk om te ontdekken welke toestellen juist welke functies nu juist hebben. Daarom zetten we even – zoals beloofd – de links en informatie op een rij waar je een overzicht vindt van alle slimme tv’s.

Let wel: tv-bouwers lanceren regelmatig nieuwe toestellen en durven hun websites wel eens door elkaar te halen. De informatie die je hier vindt kan dus na een tijdje verouderd zijn.

Samsung
De grootste tv-fabrikant ter wereld heeft heel wat televisies in de aanbieding. Samsung werkt met een getrapt systeem, waarbij op lagere modellen enkele functies aanwezig zijn, op iets hogere toestellen enkele functies meer, enzovoort. Via deze pagina kun je zien of een bepaald model SmartTV aan boord heeft, maar echt handig is het niet. Niet in het minst omdat Samsung volgens hun website niet minder dan 360 verschillende tv’s op de markt heeft.

Gelukkig hebben ze een handige diagram waarop je kunt zien wat op welk toestel beschikbaar is. Je ziet het hier verkleind, maar onderaan deze pagina kun je een grotere versie aanklikken.

LG
Bij LG wordt het je heel gemakkelijk gemaakt. Surf naar deze webpagina (klik hier) en selecteer in de linkse kolom de opties ‘DLNA’, ‘Netcast’ en ‘SmartTV’. Rechts worden dan enkel de geschikte toestellen getoond.

Philips
Philips krijgt van ons een prijs voor duidelijkheid. Je moet helemaal niet diep graven op hun site om een mooi overzicht te krijgen van welke televisies uitgerust zijn met welke functies. Zoek in de tablet naar het icoon ‘SmartTV’ voor een slim toestel. Overigens, het pictogram ‘Wireless Lan Ready’ wil zeggen dat je nog een aparte adapter moet aanschaffen, terwijl ‘WiFi Certified’ wijst op een ingebouwde WiFi-ontvanger.

 

Sharp
Sharp heeft verfrissend weinig modellen in het assortiment. Surf naar deze pagina en selecteer de optie ‘Internet’ om te ontdekken welke slim zijn. Ten tijde van schrijven zijn dat er 11.

Toshiba

Net zoals Samsung heeft Toshiba veel televisietoestellen, waarvan sommige wat meer slimme functies hebben dan andere. Ga naar de tv-configurator op deze pagina en vink onder de hoofding ‘Smart TV’ de gewenste opties aan om te ontdekken welke tv’s die functies hebben.

Panasonic
Bij Panasonic is het echt wel graven naar informatie. Op deze pagina moet je selecteren welke soort televisie je wenst (LED of plasma, bijvoorbeeld). In de lijst van toestellen die je dan te zien krijgt, moet je zelf zoeken naar de woorden ‘Viera Cast’. Let wel, dit is iets anders dan ‘Viera Link’. Dat verwijst naar de mogelijkheid om verschillende Panasonic-apparaten via een afstandsbediening aan te sturen.