Als eerste toont Toshiba op IFA 2011 een zogenoemde ultrabook, superdunne krachtige laptops volgens een concept van Intel. De Portégé Z830 weegt maar 1,12 kg en is volgens Toshiba de dunste ter wereld.

Intel presenteerde in mei zijn ultrabooks-concept, een laptop bijna zo licht als een tablet, maar met de rekenkracht van een reguliere notebook. Asus liet destijds al een model zien en nu volgt Toshiba dus met zijn Portégé Z830, die slechts 15,9 mm dik is. Nog eens een centimer dunner dus dan de UX21, de ultrabook van Asus. Volgens Toshiba is dit dan ook de dunste laptop die er is.

Toshiba pronkt met eerste ultrabook

De Z830, met een schermdiagonaal van 13,3 inch, heeft ondanks zijn flinterdunne behuizing aardig wat rekenkracht aan boord: een optionele Core i7 behoort tot de mogelijkheden. Verder zien we een stel USB 2.0-poorten, een USB 3.0-poort en volledige HDMI-, VGA- en Gigabit LAN-aansluitingen.

Tabletcomputer
Zoals verwacht komt Toshiba ook op de proppen met een lichtgewicht Android 3.2 Honeycomb-tablet. De AT200 is net als de Toshiba-ultrabook met 7,7 mm ontzettend dun en weegt slechts 558 gram. De 10,1-tablet is opvallend goed bedeeld qua verbindingstechnologie: naast micro-USB vinden we micro-SD en micro-HDMI voor het overzetten van video naar groot scherm.

De tabletcomputer Toshiba AT200

Zowel de Portégé Z830 als de AT200 is tegen het einde van dit jaar beschikbaar. Over prijzen wordt voorlopig nog niet gerept.

External links

Toshiba