Angry Birds is voortaan ook te spelen in je browser. Het spel werd ontwikkeld voor Chrome, maar werkt in elke browser met ondersteuning voor HTML 5.

In de marge van de nieuwe Androidversies en de lancering van zijn Chromebooks kondigde Google op zijn I/O-conferentie een webversie van Angry Birds aan. Rovio Mobile voegt een aantal nieuwe levels toe in het thema van Googles browser. Dat meldt CNet.

In de Chrome Web Store kan je de Angry Birds-app downloaden. Maar dat is eigenlijk gewoon een snelkoppeling naar een website waar het spel draait op de Google App Engine. Die website is ook toegankelijk voor andere browsers. De webversie maakt gebruik van HTML 5 en werd gebouwd met de Google Web Toolkit.

Offline spelen
De data worden offline opgeslagen, zodat je ook zonder internetverbinding in je browser kan spelen. In Internet Explorer 9, dat hardwarematige HTML 5-ondersteuning aan boord heeft, draait het spel het soepelst. Chrome doet het ook niet slecht, maar Mozilla heeft blijkbaar nog wat werk met het optimaliseren van HTML 5-ondersteuning in Firefox 4.

Ontwikkelaar Rovio Mobile gaat in de toekomst de mogelijkheid toevoegen om de power-up Mighty Eagle in de Chromeversie van Angry Birds aan te kopen. Google kondigde de ondersteuning voor in-app-betalingen eveneens aan tijdens zijn I/O-conferentie.

External links

Angry Birds Chrome