Norton 360 is een allround beschermer. Het programma vrijwaart je van spyware, virussen, hackers, phishing en bevat zelfs een intelligente firewall.

Deze beveiliging maakt allemaal deel uit van Norton Internet Security, een suite die zelf past in Norton 360. Daarnaast bevat dit pakket een tool om de prestaties van je pc te optimaliseren.

De back-upmodule werkt met sets waarin je vastlegt welke gegevens wanneer en waar moeten worden weggeschreven. Zo kan je een back-upset maken die iedere zondagavond je muziek en foto’s naar een externe harde schijf kopieert, en een andere set die iedere avond een kopie van je Office-documenten parkeert op een online back-updienst.

Bij de standaardversie van Norton 360 krijg je immers 2 GB opslagruimte. Er is ook een Premier-editie waar je 25 GB online opslagruimte ter beschikking krijgt. Uiteraard kan je ook externe schijven, cd’s, USB-flashstations, blu-rayschijven en zelfs iPods gebruiken als doel voor een back-upset.

Natuurlijk is zo’n automatische back-up niet beschikbaar wanneer je een verwisselbaar medium zoals cd, dvd of blu-ray als doel kiest.

Norton 360 versie 4.0
Prijs: 89,99 euro (maart 2011)

PRO: allround bescherming
CONTRA: geen back-up op een NAS-schijf

Noot: Norton 360 zit ondertussen aan versie 5.0. Met eventuele nieuwigheden in de laatste versie, werd in deze review geen rekening gehouden.

 

External links

Symantec