Softwareontwikkelaar Adobe rolt een patch uit voor een kritiek lek in zijn Flashspeler voor Windows, Mac en Linux en in de mobiele versie voor Android.

Softwareontwikkelaar Adobe rolt een patch uit voor een kritiek lek in zijn Flashspeler voor Windows, Mac en Linux

Adobe waarschuwde vorige week voor een kritieke kwetsbaardheid in zijn Flashspeler versie 10.2.152.33 en lager voor Windows, Mac en Linux. De mobiele versies 10.1.106.16 en lager voor Android lopen ook een risico. Intussen is versie 10.2 beschikbaar voor mobiele apparaten.

Het lek is volgens Adobe al actief uitgebuit. Aanvallers verwerken een corrupt Flashbestand in een Excelbestand en mailen dit door. Wie het bestand opent, loopt het risico de controle over zijn computer te verliezen.

Google rolde patch vorige week al uit
Hoewel Adobe pas deze week met een patch komt, heeft Google het lek in de Flashspeler voor Chrome al gedicht. De internetreus ontvangt als een van de eerste bedrijven de nieuwe versies van de Flashspeler van Adobe, zodat deze getest en geïntegreerd kunnen worden.

Sinds dinsdagavond vorige week rolt Google automatisch een update uit naar Chromegebruikers. Daarin is versie 10.2.154.25 van de Flashspeler verwerkt. Die komt deze week pas vrij voor gebruikers van IE, Firefox, Safari en Opera. Dat meldt Computerworld.