Apple heeft de meest gedownloade apps voor de iPhone, iPod Touch en de iPad bekendgemaakt. Vooral spelletjes blijken populair.

Apple heeft de meest gedownloade apps ooit voor de iPhone en de iPad bekendgemaakt. Vooral spelletjes blijken populair.

Van de bijna tien miljard apps die sinds de lancering werden gedownload uit de iTunes App Store, staat het spelletje Doodle Jump op kop bij de betaalde applicaties voor de iPhone en de iPod Touch. Negen plaatsen uit de top tien worden trouwens bezet door spelletjes.

Zo vind je er drie versies van het ritmische spel Tap Tap Revenge terug en ook de monsterhit Angry Birds. Die staat verrassend genoeg pas op de vierde plaats. AppBox Pro, de enige app uit de top tien die geen spel is, staat op plaats negen.

Bij de gratis apps voor de iPhone en de iPod Touch zijn de rollen omgekeerd. Het enige gratis spel in de top tien heet Paper Toss. Facebook voert de lijst aan. Andere toppers zijn Pandora, Google Mobile Apps, Shazam en Movies by Flixster.

Weinig spellen op iPad
Spelletjes blijken niet zo populair op de iPad. Bij de betaalde apps staat de muziekapplicatie SoundHound op een. De top tien van de gratis toepassingen vertoont wel veel gelijkenissen met die van de iPhone. Een officiële Facebook-app ontbreekt, want die bestaat immers nog niet.