Nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Wat denk je van een Faceboek, een notitieboekje met de statusupdates van jezelf en je vrienden?Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Wat denk je van een Faceboek, een notitieboekje met de statusupdates van jou en je vrienden?

Het Book of Fame is van de hand van het Leuvense creatief agentschap Boondoggle/LifeLabs. Voor 14 euro bestel je op hun website een notitieboekje van 320 pagina’s met zachte kaft. Aan de onderkant van elke bladzijde vind je een quote van jezelf of een van je Facebookvrienden. De luxeversie met harde kaft telt 200 pagina’s en kost 18 euro.

Zielenroerselen
“Facebookgebruikers delen meermaals per week hun zielenroerselen met de wereld, maar na een week, een dag of soms zelfs een uur zijn die boodschappen weer vergeten”, vertelt bedenker Jesse Wynants aan De Standaard. “In je Book of Fame staan die mededelingen zwart op wit.”

Het boek is niet bedoeld als archief, benadrukt Wynants. “We pikken willekeurig berichten van je account en die van je vrienden – je bepaalt zelf welke. Zie het als een bundeling van leuke herinneringen om nog eens bij stil te staan.”

Twitter
Haalt de persoon voor wie je nog een cadeautje zoekt zijn neus op voor Facebook, maar is hij een fervent twitteraar? Ook voor hen is er een boekje met tweets in plaats van statusupdates.