Toekomstige versies van de browser Google Chrome zullen pdf-bestanden openen zonder dat je extra software moet installeren. Ook een Flash Player zal ingebakken zitten.

De ingebouwde ondersteuning voor pdf’s in Google Chrome volstaat voor de meeste gebruikers. Je kunt er documenten mee bekijken. Meer kan je eigenlijk niet doen, want de vier knoppen die de pdf-lezer in Chrome heeft, dienen om in en uit te zoomen.

De toekomstige versie van Chrome is nu nog bètasoftware, maar Google is vast van plan om de ingebouwde pdf-lezer ook naar de stabiele versies te brengen.

Voor de veiligheid draait Chrome de pdf-lezer in een zogenaamde zandbak. Dat is een afgebakende softwareomgeving waar de pdf niet buiten kan. Staat er malware in de pdf, dan kan die niet aan het besturingssysteem of aan de gegevens op de harde schijf. Deze beveiligingspraktijk gebruikt Chrome ook voor gewone webpagina’s trouwens.

Geen Adobe meer
Voor de meeste gebruikers zal Chrome ervoor zorgen dat ze niets meer van Adobe hoeven te downloaden. De nieuwe functie vervangt immers Adobe Reader en heeft Flash Player ingebakken.

Ook het aantal updates haal je naar beneden met de ingebouwde software voor pdf’s en Flash. Je hoeft immers alleen maar de browser te updaten in plaats van drie verschillende stukken software.