Een erfgenaam van een rijke oliemagnaat is voor 20 miljoen dollar opgelicht door computerreparateurs.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een gerenommeerde componist en erfgenaam van een rijke oliemagnaat is voor 20 miljoen dollar opgelicht door computerreparateurs. The Wall Street Journal bericht hierover.

De ellende begon in augustus 2004. De 58-jarige Roger Davidson, een pianist en jazzcomponist die ooit een Latin Grammy won en erfgenaam is van een miljardenbusiness in de oliebranche, bracht zijn computer naar Datalink Computer Services in Mount Kisco (New York). De pc was besmet met een virus.

Toen de eigenaren van Datalink – Vickram Bedi (36) en zijn vriendin Helga Invarsdottir (39) – door hadden dat Davidson niet de minste is, begonnen ze hem op te lichten. Dat heeft uiteindelijk zes jaar geduurd.

Moordcomplot
Bedi zei dat het virus op Davidsons computer zo krachtig was dat het zelfs alle computers van Datalink had geïnfecteerd. Vervolgens vertelde de oplichter dat hij wist waar het virus vandaan kwam, uit een afgelegen dorp in Honduras. Zijn oom was er naartoe gegaan om de harde schijf op te halen.

Bedi verzon dat zijn oom daarbij een moordcomplot tegen Davidson had ontdekt, een opdracht van Poolse priesters die verbonden zijn met Opus Dei. Daarna zou Datalink benaderd zijn door de CIA om de Amerikaanse overheid te beveiligen tegen aanvallen van de katholieke organisatie.

Naast de duizenden dollars die Davidson moest betalen voor de beveiliging van zijn pc, moest hij dus ook zwaar betalen voor zijn persoonlijke bescherming en die van zijn familie. Dit kostte hem zo’n 160.000 dollar per maand.

Geen commentaar
Vorige week werd het koppel aangehouden en aangeklaagd wegens miljoenendiefstal. Toen had Invarsdottir 1,6 miljoen dollar op haar rekening staan. Bij Bedi was dat 6 miljoen dollar. In totaal is Davidson voor 20 miljoen dollar opgelicht.

De politie, die de misdaad ontdekte toen ze een andere aanklacht tegen het koppel onderzocht, heeft de rekeningen inmiddels geblokkeerd en documenten in beslag genomen.

“De verdachten hebben het slachtoffer belaagd en bedrogen. Hoe ze hem gedurende zes jaar systematisch hebben bestolen, is ronduit harteloos”, vindt rechter Janet DiFiore. 

De advocaten van het oplichtersduo geven geen commentaar, en een werknemer van Datalink mag niets zeggen. Slachtoffer Davidson weigert een interview.