Yahoo heeft deze week grote verbeteringen aan zijn zoekmachine doorgevoerd. Daardoor komt nu meer zinvolle informatie boven aan de zoekresultaten.

Tik bijvoorbeeld eens Lady Gaga in het zoekveld van Yahoo. Bovenaan komt er een kader met intelligente koppelingen. Eerst is er een tabblad dat een overzicht geeft van de meest relevante resultaten.

Het tweede tabblad gaat over de albums van de zangeres, het derde over video’s en het vierde geeft de Twitterberichten weer. In de VS biedt Yahoo ook een overzicht van de optredens die Lady Gaga in de buurt zal geven. Een ander mogelijk tabblad gaat over foto’s, en verwijst door naar de beeldenzoekmachine van Yahoo.

Mobiele site vernieuwd
Yahoo heeft ook zijn mobiele site uitgebreid met nieuwe diensten. Op de iPhone of een Androidtoestel vind je nu ook nieuws, foto’s en Twitterberichten. De site kan je ook de weg wijzen, in één mobiele pagina.

Yahoo wil met de vernieuwde mobiele dienst meer doen dan alleen zoekresultaten tonen. Het wil ook relevante informatie meegeven die gebruikers niet hebben gezocht, maar misschien wel goed kunnen gebruiken na hun zoektocht.

 

External links

Yahoo Search