Applicaties voor de Windows Phone 7 Marketplace mogen net als die voor Apples App Store geen seks, geweld of verwijzingen naar drugs bevatten.

Microsoft bracht deze week de definitieve versie van zijn ontwikkelkit voor Phone 7 uit. De eerste telefoons met het nieuwe mobiele besturingssysteem moeten in oktober verkrijgbaar zijn. De Marketplace zal diezelfde maand opengaan, al zou die voor Vlaanderen en Nederland wel eens beperkt kunnen zijn.

Drie pagina’s geboden
Naast het beschikbaar stellen van de technische middelen om apps voor Phone 7 te ontwikkelen, maakt Microsoft de voorwaarden bekend waaraan applicaties moeten voldoen (pdf). Ontwikkelaars moeten rekening houden met drie pagina’s aan verboden en geboden.

Zo mag er bijvoorbeeld geen reclame gemaakt worden voor andere mobiele toestellen die niet met Phone 7 zijn uitgerust. Verwijzingen naar illegale drugs zullen uiteraard niet getolereerd worden, maar ook alcohol en tabak zijn taboe.

Games censureren?
Porno of naakt is eveneens uit den boze. Tepels, genitaliën, blote achterwerken of schaamhaar zal je in de Phone 7 Marketplace niet gauw tegenkomen. En als Microsoft de voorschriften naar de regel volgt, zullen ook sommige spelletjes gecensureerd moeten worden. Bloed mag niet, en exploderende hoofden evenmin.