Rdio is de nieuwste hype op het internet. De site streamt muziek en werkt op basis van een betalend abonnement.

Voor 9,99 dollar per maand kunnen Amerikanen voortaan ongelimiteerd én legaal, online en mobiel luisteren naar muziek. Voor 4,99 dollar luisteren ze enkel mobiel.

De abonnementservice komt er dankzij Rdio (spreek uit: ‘aardiejo’), een nieuwe muziekstreamingsite die dinsdag van start ging in de VS. Rdio heeft al contracten afgesloten met de grote platenmaatschappijen, maar ook met heel wat onafhankelijke labels. Op dit ogenblik heeft de site zowat zeven miljoen nummers in zijn bibliotheek zitten.

Rdio heeft ook contact gezocht met Amerikaanse muziekmagazines en -sites, zodat lezers en surfers doorverwezen worden naar Rdio, waar ze kunnen luisteren naar de besproken cd’s en nummers. Op die manier boort Rdio een nieuwe markt aan.

De heren achter de site zijn niet de minsten. Niklas Zennström en Janus Friis bedachten eerder al de onlinetelefoondienst Skype, het downloadplatform Kazaa en de videodienst Joost.

Helaas is Rdio voorlopig enkel te bereiken vanuit Canada en Amerika. Momenteel kunnen gebruikers de site drie dagen gratis uitproberen.

Hoe het zit het met Spotify (en andere spelers die muziekdiensten willen starten), lees je op De Standaard Online.

External links

Rdio