Google geeft het Nederlandse toerisme een duwtje in de rug: het voegt beelden van onder andere de Efteling, Apenheul, Paleis het Loo en de Zaanse Schans toe aan zijn Street View.

Daarnaast heeft Google een groot aantal nieuwe steden en dorpen toegevoegd, waardoor in totaal nu ongeveer 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen is opgenomen in Street View.

Sinds de lancering van de Nederlandse Street View in maart 2009 kreeg Google veel verzoeken om beroemde Nederlandse locaties toe te voegen aan zijn kaartendienst. Google hield toen samen met de toerismevereniging VVV een opiniepeiling onder de bevolking, om te bepalen welke trekpleisters in aanmerking komen. De Efteling kwam hierbij als winnaar uit de bus.

Welke attracties Google er nog meer bij heeft gezet , kun je bekijken in een speciale Street View-galerij. Alle beelden zijn gemaakt met de Google Trike: een 114 kilo zware driewieler met een camera. Superfitte Google-medewerkers gebruiken de Trike op plaatsen waar de Street View-auto moeilijk of niet kan rijden.