Flickr heeft met Galleries een nieuwe manier klaar om foto’s te delen. Voortaan is het mogelijk om een galerij te maken waarbij foto’s van verschillende gebruikers worden verzameld.

In totaal kun je tot achttien foto’s in één galerij plaatsen. De reden voor die beperking is dat Flickr de kwaliteit en niet de kwantiteit wil benadrukken. “Het lijkt een vreemd getal, maar we willen onze leden de kans geven om iets te doen wat lijkt op wat een curator van een museum doet”, aldus de uitleg op de site.

Toch is het maximumaantal foto’s wel enorm laag wanneer er verschillende personen bij komen kijken. Zo zal achttien al snel te weinig zijn wanneer er foto’s van een groepsvakantie of een huwelijk online worden gezet. Een alternatieve oplossing hiervoor is het gebruiken van vreemde unieke tags, om zo de verschillende afbeeldingen alsnog te verzamelen.

Flickr denkt ook aan het ongewenst overnemen van foto’s. Wie zijn foto’s liever niet in groepsalbums ziet verschijnen, kan dit wijzigen bij de instellingen.

External links

Flickr