Zoeken op het internet blijft spectaculair groeien. Volgens cijfers van comScore werden er in juli wereldwijd 113 miljard zoekopdrachten gelanceerd. Dat is een stijging met 41% ten opzichte van het jaar voordien.

De onbetwiste leider in zoekmachineland is nog steeds Google. Het bedrijf verstevigt zijn marktpositie en neemt met 76,7 miljard zoekopdrachten zo’n 67,5 procent van de koek voor zijn rekening – een stijging van maar liefst 58%.

Yahoo! hanteert een status quo (een toename van 2 % niet te na gesproken) en behoudt daarmee zijn tweede plaats. Het Chinese Baidu.com krijgt met 7,9 miljard zoekopdrachten de derde podiumplaats.
Een opvallende stijger is ook Microsoft, dat met het lanceren van Bing een groei van 41% weet te realiseren.


130 zoekopdrachten per persoon
ComScore heeft de resultaten van de cijfers die ze opgemeten hebben in juli ook verder uitgesplitst per regio, en dat levert een paar leuke statistiekjes op. Europeanen maken beduidend meer gebruik van zoekmachines dan de rest van de wereld. 32,1 procent van het totaal aantal zoekopdrachten komen van het oude continent, terwijl Noord-Amerika met 22,1% op de derde plaats komt, na Azië dat goed is voor 30,8% van het totaal.

De meest intensieve gebruikers zitten dan weer in Latijns-Amerika, waar er gemiddeld 13 ‘zoekdagen per persoon’ werden opgemeten, en elke individuele gebruiker in juli zo’n 130 zoekopdrachten heeft gelanceerd.

External links

comScore