Wie uithangt op netwerksites als Facebook en Netlog moet niet alleen oppassen voor gĂȘnante foto's die de baas kan zien. Ook de belastingen durven wel eens een profiel op te zoeken, om te kijken of de levensstijl wel past bij wat de aangifte zegt.

Wie uithangt op netwerksites als Facebook en Netlog moet niet alleen oppassen voor gênante foto’s die de baas kan zien. Ook de belastingen durven wel eens een profiel op te zoeken om te kijken of de levensstijl wel past bij wat de aangifte zegt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Er wordt af en toe informatie ingewonnen via Facebook, Netlog en andere gelijkaardige sociaal-netwerksites, maar vooral via Ebay”, zegt gewestelijk directeur Karel Anthonissen aan de krant.

Decadente foto’s of profielinformatie op sites zijn weliswaar geen harde bewijzen, maar ze kunnen er volgens boekhouders wel voor zorgen dat er een extra controle komt.

Privacy
De meeste sites bieden tegenwoordig wel een aantal privacymogelijkheden. Zo is het op Facebook vrij eenvoudig in te stellen om je profiel volledig of gedeeltelijk te verbergen voor mensen die je niet kent.