Een RSS-lezer is handig voor wie geen zin heeft om voor zijn dagelijkse portie nieuws ettelijke websites af te schuimen. In de plaats krijg je alle nieuwskoppen ordelijk geserveerd, aan de hand van tags, categorieën of websites die je interessant vindt. We helpen je aan de slag gaan met het gratis Feedly.

Stap 1: Downloaden

De Feedly-app kan je gratis downloaden op de websitehttps://feedly.com/i/welcome. Je begint met een account aan te maken; dat dient voornamelijk om met behulp van de cloud ervoor te zorgen dat je op eender welk ander toestel steeds aan jouw Feedly kan. Dat bespaart je een hoop moeite als je eens een ander toestel wilt gebruiken. Aanmelden kan met je Google-, Facebook- of gespecialiseerd Feedly-account. Je hoeft niet per se aan te melden met een account; onderaan in het geopende venster vind je de link naar de app in de Windows-store.

Stap 2: Instellen

Eens je de app hgebt geïnstalleerd, kan je de zoekbalk gebruiken om je favoriete media te zoeken en in te delen in categorieën die je zelf aanmaakt. Voortaan word je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws, of van de laatste nieuwe post op je favoriete blog, zonder dat je alle websites apart moet afdweilen. Zo ben je steeds op de hoogte.