backup

Er is geen enkele geldige reden om je gegevens niet te back-uppen. Je weet immers nooit wanneer het noodlot toeslaat. Er zijn verschillende geschikte methodes en tal van software om je data veilig te bewaren. Een degelijke tool is Paragon Backup and Recovery. Dat pakket kost normaal gezien 40 dollar, maar wordt nog tot 1 november gratis aangeboden.

[download_file]Om gebruik te maken van het gratis aanbod download en installeer je eerste en vooral het installatiepakket. Start vervolgens de software en je wordt meteen begroet door een activatiescherm. Maak een Paragon-account aan of log in met je bestaande gegevens. Eenmaal aangemeld is je software meteen geactiveerd, je hoeft zelf geen serienummer in te geven.

 

paragon backup and recovery

 

Paragon Backup and Recovery biedt enkele geavanceerde tools, maar verpakt die op een erg gebruiksvriendelijke manier. De Engelstalige interface zal je er wel moeten bijnemen. Vanuit het hoofdscherm krijg je de keuze om een eenmalige back-up te maken (Create single backup), een back-upschema in te stellen (Create backup job) of een back-up terug te zetten (Restore backup).

Een eenvoudige wizard leidt je door de verschillende stappen. Je kiest de schijf, partitie, mappen of bestanden waar je een back-up van wil maken en wijst vervolgens de weg naar een bestemming om de back-up te bewaren. Dat kan op een extern opslagmedium, een lokale schijf of partitie, of op een locatie in je netwerk, zoals een NAS. Alleen de cloud ontbreekt. In het geval van een schema bepaal je wanneer en hoe vaak de back-up moet gebeuren, en ten slotte kan je desgewenst nog de bestanden versleutelen en comprimeren.

Heb je nog geen goede back-upstrategie, dan kunnen we Paragon Backup and Recovery ten zeerste aanbevelen om je op weg te zetten. De software maakt het maken van back-ups erg eenvoudig en geeft je de geschikte tools in handen om nooit meer gegevens te verliezen.

Paragon Backup and Recovery wordt nog tot 1 november gratis aangeboden. Daarna betaal je 39,95 dollar om het pakket aan te schaffen.