sticky password

Het team achter de populaire virusscanner AVG heeft een wachtwoord manager in de aanbieding: Sticky Password. Je kan het programma nu ook in het Nederlands installeren. De ontwikkelaars maken zich sterk dat het programma, in tegenstelling tot concurrerende producten, zowel qua veiligheid als gebruiksvriendelijkheid mensen zal overtuigen.

[download_file]

Daarnaast benadrukt het team dat het hoofdwachtwoord waarmee je de sticky password kluis opent, niet bij hen in een database terechtkomt. Alleen jij als gebruiker kent die combinatie. Daar staat tegenover dat je er dus voor moet zorgen dat je dit zeker niet vergeet. Het bedrijf vraagt tijdens de installatie of je anonieme informatie over je gebruik wil doorsturen, maar die optie kan je afvinken. Er is trouwens, net als bij AVG, een gratis en een premium versie. Die laatste mag je een maand gratis uitproberen nadat je het programma voor de eerste keer installeert.

Eens je een account hebt aangemaakt en hebt bevestigd dat je begrijpt dat je je hoofdwachtwoord niet zult kunnen recupereren als het in de spleten van je geheugen verdwijnt, kan je kiezen of je wel of geen cloud sync wilt activeren voor de manager. Doe je dat niet, dan blijven je wachtwoorden lokaal bewaard. Doe je dat wel, dan komen ze op de beveiligde cloudservers van Sticky Password terecht. Cloudsynchronisatie is een functie die enkel beschikbaar is voor premiumgebruikers.

Zodra je dit hebt afgehandeld, presenteert Sticky Password je een handleiding van het programma waarin alle functies omstandig worden uitgelegd. Je kan zo bijvoorbeeld een tweestapsauthentificatie toevoegen aan het programma. Het is ook mogelijk om Sticky Password te gebruiken op je mobiele toestellen, via je je lokale draadloze internetverbinding. Dit is wederom voorbehouden voor de premiumversie.