Waarom gebruiken we onze vingerafdrukscanner uitsluitend om een smartphone te ontgrendelen? Lenovo bewijst op zijn toestellen dat je die voor veel meer zaken kan inzetten. Huawei probeert dat eveneens te bewijzen, maar is daar net wat minder succesvol in. Dankzij de app Vingerafdruk Gebaren, kan je je scanner gebruiken voor wat je maar wilt.

Stap 1: Instellen

De app Vingerafdruk Gebaren vind je in de Google Play Store. Je kan hem installeren door hem op te zoeken op de computer en hem naar je smartphone te sturen, of je zoekt hem gewoon snel in de appwinkel op je toestel. Na de installatie kan je meteen aan de slag om de gebaren in te stellen. Zowat alles is mogelijk: je kan een snelkoppeling instellen naar een bepaalde app als je bijvoorbeeld van boven naar beneden veegt. Veeg je naar links, dan kan je in de browser een pagina teruggaan.

Stap 2: Bijstellen

In demonstratiemodus kan je ontdekken hoe je aanraking wordt geregistreerd. Gebruik het om te oefenen.

Met de vingerafdrukscanner aan de slag gaan in nieuwe situaties is even wennen. Geef jezelf enkele dagen de tijd vooraleer je beslist om terug te schakelen naar de traditionele manier van navigeren, je zal het je niet beklagen. Werkt iets toch niet naar behoren, diep alle mogelijkheden dan verder uit. De kans is groot dat je de haperende instelling verder kan afstellen tot die voldoet aan jouw wensen.