verlichtingstips

Voelt je thuiskantoor zich de laatste tijd een beetje meh? Alsof het ontbreekt aan wat je nodig hebt voor creativiteit en focus? Het kan je kantoorverlichting zijn. Soms overschaduwd door ergonomische stoelen en andere bureauaccessoires, zijn thuiskantoorlampen vaak een bijzaak. Je vraagt ​​ je waarschijnlijk af: wat is eigenlijk de beste verlichtingsopstelling voor je thuiskantoor? Lees dit artikel en je weet het antwoord!

1.     Ga voor LED

Bij het kiezen van de beste lamp voor je thuiskantoorverlichting zijn LED-lampen optimaal wat betreft energie-efficiëntie en levensduur. Als je de voorkeur geeft aan helder, wit licht, zijn halogeenlampen een goede keuze. Voor een energiebesparende optie met een opwarmact zijn CFL’s een goede keuze. Lampen met een volledig spectrum zijn je ticket voor een daglichtdupe, waardoor zowel je humeur als de productiviteit worden verbeterd. Uiteindelijk kun je daarom toch het beste kiezen voor LED wandverlichting binnen, aangezien deze lampen de meeste voordelen bieden.

2.     Creëer een balans

Laten we het hebben over het vinden van de gouden middenweg tussen natuurlijke en kunstmatige kantoorverlichting. In een perfecte wereld zit je in een gezellig hoekje waar de zon 24/7 binnenstroomt. Maar in werkelijkheid heb je kunstmatige lichtbronnen nodig. De sleutel tot evenwichtige verlichting voor je thuiskantoor is om waar mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht en dit aan te vullen met een verscheidenheid aan andere lichtbronnen, zoals taak-, plafond- en accentverlichting. Vergeet dus niet om spots plafond te installeren in je thuiskantoor, maar probeer alsnog zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten in de ruimte.

3.     Bepaal de sfeer

Accentverlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van een comfortabele en uitnodigende sfeer in je thuiskantoor. Het helpt je ​​humeur te verbeteren en kan de productiviteit verhogen. Het benadrukt ook specifieke gebieden of objecten in de kamer, waardoor diepte en dimensie wordt toegevoegd, wat creativiteit en focus kan inspireren. De veelzijdige aluminiumoxidelamp combineert esthetiek en functionaliteit tot een sfeerverbeterende zachte gloed. 

4.     Benut natuurlijk licht

Het maximaliseren van de kracht van natuurlijk licht in je thuiskantoor gaat niet alleen over het wijd opentrekken van de gordijnen. Het geheim is om je werkruimte strategisch in het daglicht te plaatsen zonder verblinding op je scherm te veroorzaken. Plaats je bureau naast een raam om natuurlijk licht op te vangen en verblinding te verminderen. Overweeg om lichtfilterende gordijnen, verstelbare jaloezieën of getinte raamfolies toe te voegen, zodat je meer controle krijgt over de helderheid van je ruimte.   

5.     Installeer een dimmer

Als het gaat om aanpasbare verlichting voor thuiskantoren, staan ​​dimmers centraal. Met deze apparaten kun je de verlichting aanpassen aan de taak of het tijdstip van de dag, waardoor een optimaal oogcomfort en energie-efficiëntie worden bevorderd. Met een dimmer of dimbare lamp creëer je voor iedere situatie het ideale lichtscenario. Het is een kleine aanpassing die een grote impact heeft op het creëren van een harmonieuze verlichtingsopstelling voor thuiskantoren.

6.     Vermijd een schittering

Vermijd die vervelende schittering door je computerscherm loodrecht op natuurlijke lichtbronnen te plaatsen en vermijd tegenoverliggende of tegenoverliggende ramen. Bovendien kan het gebruik van matte schermhoezen en het installeren van zonwering of gordijnen je meer controle geven. Integreer taakverlichting met instelbare helderheid om ervoor te zorgen dat je ruimte verblindingsvrij is.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.