Met CPU-Z leer je je  computer intiem kennen. Het geeft je alles wat je maar van je processor, moederbord of geheugen wil weten.

De resultaten zijn onderverdeeld in vijf tabblaadjes. Bij CPU kom je alles te weten over je processor. Ook de Cache- en Mainboard-tabbladen dekken hun lading (cachegeheugen en moederbord), maar het geheugen wordt in twee tabs ontleed. Onder Memory krijg je wat basisinformatie en onder SPD specifiekere gegevens, rechtstreeks van de fabrikant van de individuele reep RAM.

[download_file]

Het tabblad met alle informatie over de processor

Bij alle categorieën is de informatie erg gedetailleerd. Van de pure kloksnelheid tot het voltage en het stepping– en revisienummer van je processor. Je kan ook meteen zien of je multicoreprocessor en dualchannel-geheugen wel naar behoren werken. Van elk tabblad kan je een screenshot opslaan met de F5-toets. Jek an het programma ook een overzichtelijk rapport in tekst- of html-formaat laten genereren.

Het programma haalt bij deze update de nieuwste ontwikkelingen op gebied van processors en moederborden weer wat in. De recentste Intel- en AMD-processors, respectievelijk de i7 en de Phenom II, worden een stuk beter ondersteund. CPU-Z hoeft niet geïnstalleerd te worden, het bestand uitpakken is voldoende.

Windows (alle versies)

External links

CPU-Z