BS.Player is terug met een gratis versie, een nieuwe interface en nieuwe jukeboxmogelijkheden voor video en audio.

Een paar jaar terug was BS.Player een van de betere gratis spelers. Hij kon ook video afspelen en had ondersteuning voor zeer veel codecs. Kort daarop werd de toepassing gebundeld met adware. De populariteit vloog omlaag, en daar hebben andere toepassingen dankbaar gebruik van gemaakt.
De interface van de nieuwe versie heeft een herziene skin, gebaseerd op het originele dashboard.
De interface van de nieuwe versie heeft een herziene skin, gebaseerd op het originele dashboard. Je kan dat weer terugzetten op het oorspronkelijke uiterlijk. Titel, tijdsduur en afgespeelde tijd staan vooraan. Door te klikken op deze gegevens kan je door weergavemogelijkheden bladeren.
Verborgen menu’s
Drie cirkels met de markering ML, PL en EQ zetten achtereenvolgens losse vensters voor de mediabibliotheek, afspeellijst en equalizer open.

Het tabblad menu is verborgen totdat je er met de muis over beweegt. De bedieningsknoppen zitten onderin en een tab met grijze opties aan de rechterkant kan uitklappen om verschillende opties voor het afspelen van video, dvd, audio, radio en televisie te tonen. Drie cirkels met de markering ML, PL en EQ zetten achtereenvolgens losse vensters voor de mediabibliotheek, afspeellijst en equalizer open.

[download_file]

Tijdens de installatie controleert BS.Player welke codecs op de computer ontbreken.

Tijdens de installatie controleert het system welke codecs op de computer ontbreken. Vervelend is dat je installatie van een BS.Player-toolbar en wijzigingen aan de standaard zoekmachine en startpagina bewust moet wegvinken.
Afspelen gaat dan wel weer heel soepel. Wij ondervinden geen problemen bij het verslepen van verschillende Real-, Quicktime-, AVI-, WMC- en Mpeg-video’s naar het BS.Player-venster.
De mediabibliotheek leent haar uitstraling en indeling iets te enthousiast van iTunes. Daar is weinig aan te doen, de verschillende skins veranderen alleen de uitstraling van het dashboard. BS.Player mist ook moderne nevenfuncties zoals het zoeken van albumkunst, maar je kunt wel in de toepassing zelf de ID3-tags aanpassen.

Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows 9x

External links

BS.Player