Als ik in Outlook Express een binnengekomen e-mail beantwoord of doorstuur, wordt in het veld ‘van’ automatisch een van mijn eigen e-mailadressen ingevuld. Ik heb echter drie e-mailaccounts. Nu kan ik natuurlijk wel op het pijltje drukken en het gewenste verzendadres aanduiden, maar hoe kan ik zelf een van die drie adressen als standaard instellen?

Willy Zoete

Standaard gebruikt Outlook Express het account waarop de mail is toegekomen. Als je dus BEANTWOORDEN of DOORSTUREN aanklikt, verschijnt normaal gezien het adres waarnaar de mail was gericht in het veld ‘van’.

Maar als de accounts eigenlijk aliassen zijn voor dezelfde mailbox op de server – en waarvoor je dus identieke informatie hebt ingevuld bij EXTRA, ACCOUNTS, E-MAIL, [een van de accounts], EIGENSCHAPPEN, tabblad SERVERS – dan kan inderdaad een van de andere adressen verschijnen in plaats van het oorspronkelijke adres (alias). Dat hangt af van welke alias-account de mail effectief heeft opgehaald. Dat kan je echter wel aanpassen.

Open het eigenschappenvenster van een van deze accounts, en ga naar het tabblad ALGEMEEN. Verwijder daar het vinkje bij ACCOUNT OPNEMEN BIJ BERICHTVERZENDING EN SYNCHRONISATIE. Doe dat voor al je accounts, behalve voor het account dat je standaard wil zien verschijnen als je een mail beantwoordt of doorstuurt.

Creëer je echter zelf een nieuwe mail, dan stel je als volgt het standaardadres in, dat bij ‘van’ moet verschijnen. Open opnieuw EXTRA, ACCOUNTS, E-MAIL, selecteer het gewenste account en druk op de knop ALS STANDAARD INSTELLEN.