Je beseft het misschien niet altijd, maar een programma houdt ongemerkt een hele reeks bestanden bij die langzaam maar zeker je harde schijf vullen en je systeem vertragen. CCleaner scant deze opslorpende programma’s en verlost je van alle overbodigheden.

CCleaner, het vroegere Crap Cleaner, analyseert onder meer de prullenbak, tijdelijke bestanden en logbestanden, recent geopende bestanden, URL’s en registersleutels. Daarnaast neemt het een aantal programma’s onder de loep, waaronder de vijf meest gebruikte browsers, Photoshop en Office.

[download_file]

CCleaner scant uw programma's en verlost u van overbodige bestanden.

Voor je kan opschonen laat CCleaner j eerst kiezen welke onderdelen het gaat scannen. Vervolgens kan je die onderdelen analyseren, zodat je ziet welke bestanden worden verwijderd en hoeveel schijfruimte je daarbij wint.

Buiten de algemene opruimbeurt biedt CCleaner een registerscan aan, en er zit een tool bij om (ongewenste) programma’s te verwijderen. Dat allemaal gecombineerd met een Nederlandstalige interface maakt dit programma handig en eenvoudig om te gebruiken.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server/Vista

External links

CCleaner