Als je al een tijdje met een digitale camera plaatjes schiet, heb je ongetwijfeld al een hele collectie fotobestanden op je harde schijf. En daar kan je verschillende dingen mee doen. Een collage maken bijvoorbeeld. Er bestaan heel wat tooltjes om dat voor elkaar te krijgen, maar een van de makkelijkste en bewerkelijkste is ongetwijfeld Shape Collage 2.0.

Je sleept de foto’s voor je collage gewoon in het linkervenster, of je selecteert een map waar je alle foto’s netjes bij elkaar hebt gezet. Aan de rechterkant van het programma, kan je vervolgens kiezen hoe je collage er moet uitzien. Dat kan een voorgedefineerde vorm zijn, maar je kan ook een tekst opgeven, of zelf een vorm beginnen tekenen.

[download_file]

Met Shape Collage 2.0 kan je zelf kiezen welke vorm je collage aanneemt.

Wil je weten hoe het resultaat er gaat uitzien, druk dan op de PREVIEW-knop en zie live hoe alles samengestel wordt. Met een druk op CREATE wordt je collage gemaakt en kan je ze op je harde schijf bewaren. Niet tevreden met het eindresultaat? Dan kan je in het rechtervenster nog wat aan de instellingen prutsen.

 

External links

Shape Collage