Intro

Dankzij rss of ‘Really Simple Syndication’ blijf je op een eenvoudige manier op de hoogte van de laatste toevoegingen op je favoriete websites en blogs. In plaats van om de haverklap naar dezelfde pagina te moeten surfen om na te gaan of er eventueel nieuws is, houdt een rss-lezer je geliefkoosde sites voor jou in de gaten.

Via programma’s als Bloglines, FeedDemon of Feedreader zie je meteen welke inhoud je wel of niet gelezen hebt. En bij elke wijziging word je op de hoogte gebracht. Veel websites beschikken over meerder rss-kanalen. Zo zal een krantensite afzonderlijke kanalen aanbieden voor nieuws-, sport- en amusementsartikelen.

Maar wat als je nu een site wil volgen die geen rss-mogelijkheid heeft? Dan is Page2RSS de oplossing!

STAP 1: Surf naar Page2RSS

Page2RSS is een website deze zelf rss-feeds produceert van sites die daar niet op zijn voorzien. Surf naar www.page2rss.com en voeg het webadres in van de site die je wil laten volgen. Klik vervolgens op de knop TO RSS.

 

STAP 2: Feed toevoegen aan je rss-lezer

Op de volgende pagina bevestigt Page2RSS dat de pagina is gevonden en dat het vanaf nu de wijzigingen als nieuwsberichten zal doorsturen. Je hoeft daarna alleen nog maar de link te kopiëren en in je rss-lezer te plakken.

Heb je die nog niet, dan kan je via de koppelingen rechts deze kunstmatig aangemaakte feed automatisch plaatsen in Google Reader, Bloglines, My Yahoo! of Netvibes.

Kies je bijvoorbeeld voor Google Reader, dan vraagt het online programma of je de rss-feed in je persoonlijke iGoogle-startpagina wil plaatsen of in Google Reader. Die laatste is een online toepassing om je rss-feeds te organiseren en te lezen.

 

STAP 3: Feeds lezen

Een feed die gegenereerd wordt door Page2RSS, herken je aan zijn titel. Daar staat altijd een verwijzing in naar Page2RSS. Maar voor de rest is er geen verschil. Ook de afbeeldingen worden net als in een gewone rss-feed mee overgenomen.

Op de website van Page2RSS kan je ook een button in je browser plaatsen om een pagina nog sneller door deze online dienst te laten volgen. Daar is wel een minpuntje aan verbonden: het nieuws bereikt je niet zo snel als bij het normale rss-circuit.

We hebben gemerkt dat Page2RSS er soms vier uur over doet om de informatie te updaten. Als je daarmee kan leven, is Page2RSS is een geniale vondst, zeker op het vlak van gebruiksgemak.

 

External links

Page2RSS