Mp3-bestanden die vitale informatie als artiestennaam of albumnummer missen, bezorgen muziekliefhebbers tijdverlies en de nodige hoofdbrekens. Met Audioshell, een slimme extensie van je Windows Verkenner, voeg je zonder externe software de broodnodige informatie toe.

Zoals bij elk bestand is het mogelijk om in Windows achtergrondinformatie op te zoeken via Eigenschappen in uw contextmenu. Audioshell, een extensie voor Windows Verkenner, installeert zichzelf in deze menuoptie en verschijnt zodra je mp3-, wma-, aac- of een groot aantal andere gangbare muziekbestanden opent.

[download_file]

Audioshell voegt een aantal tabbladen aan Eigenschappen toe, waaronder twee informatieschermen en een bewerkingsmenu. Hier kan je snel artiestennaam, albumafbeeldingen en genre aanpassen, waarna je de resultaten meteen kan wegschrijven naar de ID3v2-tag.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je zonder apart programma vitale informatie aan ongesorteerde muziek kan toevoegen zonder dat je een muziekbeheerder als iTunes of Winamp hoeft te openen. Je kan bovendien in het ‘Details’-weergavetype van je Verkenner enkele nieuwe menusoorten toevoegen, waardoor je kan sorteren op commentaar of toegevoegde URL.

Eenvoud is troef voor Audioshell, een eigenschap die we graag terugzien in dit soort extra’s voor Windows Verkenner. We hadden ook graag gezien dat je tussen muziekbestanden kan schakelen zonder het menu te hoeven afsluiten, omdat dit het bewerken van grote aantallen muziekbestanden onmogelijk maakt. In dat geval raden we je uitstekende muziekbeheerders als Songbird, Mediamonkey of mp3-bewerkers als Mp3tag aan. We vinden het verder jammer dat ondersteuning voor Windows Vista ontbreekt.

Audioshell komt uitstekend van pas als je snel een los digitaal muziekbestand wilt labelen. Zijn ruime ondersteuning voor meer exotische formaten als ape, aac en mpc spreekt in zijn voordeel.

Als je ongesorteerde muziek vervelend vindt, kan je je geen buil vallen aan deze naadloos geïntegreerde aanvulling voor Windows Verkenner.

Windows 2000/XP
 

External links

AudioShell