Ik las dat de bèta van Windows 7 gratis te downloaden is en ik zou dan ook graag mijn Windows XP vervangen. Is dat een goed idee?Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


 Ik las dat de bèta van Windows 7 gratis te downloaden is en ik zou dan ook graag mijn Windows XP vervangen. Is dat een goed idee?

Erik Vanbeveren

In het kort: neen. Een bèta-versie van een programma betekent dat het nog niet af is en dat er nog grote en minder grote fouten en bugs in zitten. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen de software eens uittesten -vandaar dat het gratis is- en de fouten die ze tegenkomen rapporteren. Dankzij die feedback kunnen de makers hun programma zo stabiel en foutloos mogelijk maken voor de uiteindelijke release.

Bèta’s van kleinere tooltjes werken vaak zonder al te veel problemen, maar een besturingssysteem is natuurlijk nog wat anders. Windows 7 installeer je dan ook op eigen risico en als er iets misgaat, kan je geen beroep doen op Microsoft. Natuurlijk kan je het nieuwe besturingssysteem eens uittesten op een aparte partitie of op een testcomputer, maar als je je huidige besturingssysteem wil vervangen, wacht je best op de definitieve versie.

External links

Windows 7