Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Microsoft maakt het je niet makkelijk als je de saaie standaardthema’s van Windows XP wilt inruilen voor een moderner uiterlijk. Dankzij Uxtheme Multi-patcher kan je thema’s van externe ontwikkelaars installeren en krijgt je bureaublad eindelijk een persoonlijk tintje.

Thema’s voor Windows zijn verpakt in een gebundeld msstyle-bestand, maar Microsoft heeft een beperking toegevoegd waardoor je alleen officiële thema’s kan toevoegen. Maar dat aanbod is beperkt, en als je niets van je gading vindt, ben je aangewezen op betaalde programma’s als WindowBlinds. Die software geeft je wel een ruim aanbod, maar pleegt in de plaats een aanslag op je werkgeheugen.

Levendige gemeenschap
Met de Uxtheme Multi-patcher wijzig je de uxtheme.dll in Windows XP en Server 2003, zodat je ook thema’s van andere ontwikkelaars kan installeren. Op het internet is een levendige gemeenschap actief die thema’s ontwikkelt. Na gebruik van dit programma kan je op sites als DeviantArt en WinCustomize mooie vervangers vinden voor het saaie grijs en blauw.

[download_file]

De installatieprocedure van dit programma heeft niet veel om het lijf. Pak het bijgevoegde zip-bestand uit met je favoriete compressiesoftware, volg de instructies en herstart je systeem om de wijzigingen door te voeren. De laatste versie van Uxtheme Multi-patcher brengt deze truc ook naar 64-bit uitvoeringen van Windows XP en heft de blokkering van het programma door SP3 op.

Windows XP/Server 2003

External links

Windows X Live