Het transporteren van grote bestanden over het web is een lastig karwei door beperkingen van e-mail, P2P en online diensten. Gsplit is een gratis programma waarmee je ze in kleine stukjes hakt en na aankomst weer samenvoegt.

De meeste tools die je helpen bij het opdelen van grote bestanden vereisen dat de ontvanger hetzelfde programma installeert om ze weer samen te voegen.

[download_file]

Een van de sterkste punten van Gsplit is de creatie van een klein, op zichzelf staand programma, een zogenoemd SFU-bestand, dat je meestuurt met het opgedeelde bestand en dat zonder hulp de stukken aan elkaar lijmt. Je kan deze kleine verstekeling (ongeveer 70 KB groot) allerlei informatie meegeven, waaronder een eigen pictogram en een controleur die nagaat of een van de delen niet gecorrumpeerd is.

Je kan een bestand bij Gsplit op meerdere manieren opdelen: in blokken van gelijke grootte (die dan in aparte mappen worden geplaatst), of je kan zelf aangeven welke omvang de afzonderlijke delen moeten hebben. Je kan daarbij je eigen waarden aangeven of standaardgroottes gebruiken die overeenkomen met veelgebruikte getallen voor opslagmedia (cd, dvd, floppy).

He is ook mogelijk om eigen namen te geven aan de brokken en de operatie onderweg te pauzeren als je tijdelijk werkgeheugen nodig hebt.

Omdat Gsplit een draagbare versie heeft, is het overal mee naar toe te nemen. En dankzij het SFU-bestand kan je grote pakketten (tot 4 GB) ook opsturen naar mensen die niet veel weten van het samenvoegen van bestanden. Een uitstekende hulp voor verspreiding over het internet of het versturen van een fotoverzameling via je favoriete e-mailprovider.

De link in deze download brengt je naar een downloadpagina waar je zelf kan selecteren welke versie je nodig hebt.

Windows (alle versies)

External links

GSplit