Ongezien snel voor een Google-product verlaat Chrome het bètastadium. De snelle browser zou nu volwassen moeten zijn.

Een sterk punt van Chrome is dat de interface heel minimalistisch is. Er is veel meer ruimte voor webpagina’s en dit verbetert de surfervaring. Chrome biedt ook tabs, maar pakt dit iets anders aan. De adresbalk staat onder elke tab en bij het openen van een nieuwe tab, krijg je een overzicht van vaak bezochte websites. Positief is ook dat elke tab een apart proces is. Dat betekent dat een crash, die plaatsvindt na een bezoek aan een website, niet alle andere open webpagina’s meesleurt.

[download_file]

De vernieuwde pop-upblocker is een andere opvallende verbetering. Chrome geeft rechtsonder in het venster aan hoeveel ongewenste vensters het heeft geblokkeerd. Belangrijk is verder dat zowel Google Gears (een plugin voor locatiebepaling en offline browsen van webapplicaties) als de Javascriptmotor V8 een grote update hebben gekregen.

Bijzondere functie
We willen je ook graag wijzen op een gewaardeerde functie, die het openen van webapplicaties zoals Gmail vanaf het bureaublad mogelijk maakt. Dit kan je instellen door het documentsymbool naast de adresbalk aan te klikken, wanneer je de applicatie in een tabblad heeft geopend. Vervolgens kies je voor SNELKOPPELINGEN MAKEN. Chrome maakt nu een apart symbool op je bureaublad of startvenster. Het geeft je toegang tot favoriete online diensten, zonder dat je Chrome hoeft te openen.

Chrome is beschikbaar in het Nederlands en draait voorlopig alleen onder de nieuwste versies van Windows. Mac- en Linux-liefhebbers moeten nog even geduld hebben. Als je Chrome al gebruikt, kan je het programma bijwerken door in het optiemenu naar ‘Over Google Chrome’ te zoeken. In dit deelvenster kiest je dan voor BIJWERKEN. Na een herstart ben je weer bij de tijd.

Nieuwe gebruikers kunnen het best de downloadlink in dit artikel volgen.

Windows XP/Vista

External links

Google Chrome