Met het gratis tooltje MailStore Home kan je je e-mails back-uppen op je harde schijf of een cd/dvd. De nieuwste versie beschikt ook over een afdrukfunctie.

POP3 en IMAP zijn de codewoorden voor het veilig exporteren van al je webmailberichten naar het bureaublad. Daarvoor heb je wel een desktop-mailprogramma nodig zoals Microsoft Outlook Process, of gratis software zoals Mozilla Thunderbird of Incredimail. Met MailStore Home heb je niet alleen een hoofdkwartier voor al je webmailaccounts in handen, maar kan je ook een reservekopie maken van alle mail uit je bureaubladprogramma’s.

[download_file]

Aparte accounts
In plaats van de e-mails binnen te halen en ze op een grote hoop te gooien, sorteert MailStore Home ze in aparte accounts. Je kan de berichten rangschikken op datum of afzender, maar ook het ingebouwde zoeksysteem en de previewfunctie zijn erg handig. De ware kracht van dit back-upprogramma is zijn vermogen om de mail te branden op een schijfje. Je kan het pakket natuurlijk op een externe harde schijf zetten of op je vaste opslag.

Om ruimte te besparen, kijkt MailStore Home of bijlagen niet meerdere keren voorkomen in de geïmporteerde berichten. Telkens wordt maar één exemplaar bewaard. Het programma perst de berichten daarnaast samen. Dankzij de .eml-extensie waar dit gratis programma mee werkt, kan je berichten later weer terugplaatsen in je account. Je kan spijtig genoeg geen vaste tijden instellen waarop dit bewaarstation je mail automatisch uit de inbox plukt.

Experimentele ondersteuning
Gmail-gebruikers en andere bezitters van een account zonder beperkingen zullen veel baat hebben bij de importvermogens van MailStore Home. De laatste versie biedt – weliswaar experimentele – ondersteuning voor Windows Live Mail en verbetert de samenwerking met andere Microsoft-producten als Outlook.

Het programma biedt raad voor een van de oudste frustraties van mailgebruikers en werkt met: Microsoft Outlook/Outlook Express/Windows Mail/Exchange Server Mailboxes, AVM KEN! Mailboxes, Mozilla Thunderbird/SeaMonkey, Webmailer en al uw toegankelijke POP3/IMAP-accounts. De makers beweren dat de nieuwe versie niet alleen veel sneller is, maar ook minder ruimte inneemt bij het opslaan van al je e-mail.

Windows 2000/XP/Server 2003/Vista

External links

MailStore Home 2.5.1