Stilletjes is MediaMonkey uitgegroeid tot een van de uitgebreidste gratis mediaspelers die op het internet te vinden zijn. Alsof er nog niet genoeg functies aanwezig waren, biedt de derde versie nu ook podcastuitzendingen aan.

Stilletjes is Mediamonkey uitgegroeid tot een van de uitgebreidste gratis mediaspelers die op het internet te vinden zijn. Alsof er nog niet genoeg functies aanwezig waren, biedt de derde versie nu, als enige mediabeheerder naast iTunes, ondersteuning aan voor de iPhone 3G en iPod Touch.

Als je het hoofdvenster van Mediamonkey opent, wil de speler met het apenlogo je daar ook houden. Net als bij Apples iTunes kan je alle muziek op je harde schijf in de mediabibliotheek laden en indelen op favoriete artiest, genre of stemming. Je kan sterren toekennen per nummer, zodat je ook je lievelingsnummers achter elkaar kan afspelen.

[download_file]

Mediamonkey heeft door de gepolijste interface, weergave van albumkunst en toegang tot de muziekwinkel van Amazon.com veel raakvlakken met iTunes, maar biedt meer functies om je muziekcollectie tot in perfectie bij te werken. Je kan cd’s rippen, tags bewerken en de gratis mediaspeler ondersteunt een groot aantal draagbare mediaspelers, zodat je dagelijks je collectie kan synchroniseren voor onderweg. En hij ondersteunt ook de laatste generatie iPods en iPhones.

Net als de meeste alles-in-één-oplossingen op digitaal muziekgebied is Mediamonkey hongerig naar meer. Versie 3.0.6 heeft  ingebouwde podcastondersteuning, waardoor je toegang krijgt tot honderden online radio-uitzendingen.

We moeten wel waarschuwen dat deze mediabeheerder het best tot zijn recht komt bij veeleisende muziekgebruikers die alles tot in detail willen instellen. Mediamonkey biedt Nederlandstalige ondersteuning en een vrachtlading beheerfuncties.

Windows 98/2000/2003/XP/Vista

External links

MediaMonkey