Adobe Reader voegde een batterij nieuwe functies toe aan de nieuwste versie van zijn pdf-lezer. Foxit Reader wil niet achterblijven en pakt uit met een grote update.

Foxit Reader presenteerde zichzelf bij binnenkomst als een vederlichte variant van Adobe Reader die sneller startte en toch dezelfde functies bood. Licht is het programma nog altijd, ondanks het feit dat het voortdurend nieuwe functies toevoegt. De 3.0-versie zorgt voor enkele nieuwe functies, zoals een tool om multimedia toe te voegen, maar verbetert toch vooral de interface.

[download_file]

De derde muisknop kan vanaf nu worden gebruikt om door een pdf-document te scrollen en een nieuw thumbnail-paneel is handig om snel de juiste pagina binnen een omvangrijk bestand te kiezen. Dankzij een nieuwe Firefox-plugin kunnen gebruikers hun pdf-teksten in een tabblad openen en hoeven ze niet langer Foxit Reader op te starten als ze daar geen zin in hebben.

De ontwikkelaars hebben ook bestaande functies verbeterd, zoals een betere indeling van de werkbalken, meer opties bij het printen en een verbeterde manier van tekst selecteren. De eerder genoemde multimediatool is alleen bestemd voor de betaalde versie van Foxit Reader, maar gebruikers zijn zeker niet gehandicapt in hun werk als zij het bij de gratis uitvoering houden.

Bekijk op deze pagina de volledige (Engelstalige) lijst van wijzigingen.

Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista

External links

Foxit Reader