Deze lezer voor rss-feeds biedt niet enkel een overzichtelijke en instelbare interface, maar heeft ook uitgebreide zoekmogelijkheden. Zo bouw je moeiteloos een lokale zoekmachine voor nieuwsberichten van een bepaalde site of rond een thema. Je blijft altijd op de hoogte, want meldingen over nieuwe artikelen verschijnen haast onmiddellijk op de desktop.

RSS Bandit is een tooltje om nieuwsfeeds in rss-formaat te bundelen. Op websites waarop het bekende oranje XML-knopje staat, kan je gemakkelijk een feed oppikken en invoeren in het programma. Voor een aantal sites – zoals de BBC, Rolling Stone of Slashdot – is dat niet nodig, aangezien zij al standaard aanwezig zijn in RSS Bandit. Dat beginaanbod is nogal karig vergeleken met andere rss-lezers, maar gelukkig is het toevoegen van feeds snel gebeurd.

[download_file]

Uitgebreid zoeken
De kracht van RSS Bandit is de veelheid aan extraatjes. Zo kan je een lijst van feeds via een aantal protocols (waaronder FTP) elders opslaan, zodat je ze vanaf verschillende lokaties kan opvragen.

Goed zijn ook de uitgebreide mogelijkheden, inclusief logische operatoren, om te zoeken in items van geabonneerde feeds. Daarnaast toont RSS Bandit webpagina’s naadloos in zijn interface. RSS Bandit ondersteunt via een plug-in ook Twitter- en Delicious-feeds. Handig vinden wij daarnaast dat je RSS Bandit kan synchroniseren met Google Reader. Let wel: om dit programma te draaien, moet je beschikken over het .Net Framework 3.5 dat u gratis bij Microsoft kunt downloaden.

Windows 2000/XP/Server 200/Vista

External links

RSS Bandit