Met Safari mengt Apple zich in de browseroorlog, die grotendeels op het Windows-platform wordt uitgevochten. De 3.2-versie brengt opnieuw meer veiligheid, onder meer in de vorm van een betere phishingfilter.

Safari onderscheidt zich met een interface die op de bekende Apple-leest geschoeid is en met een paar handige functies. Snapback bijvoorbeeld, waarmee je een pagina kan instellen waar je met één klik op de muisknop naar terugkeert. Daarnaast kan je uiteraard internetfavorieten opslaan, eventueel in een balk net boven het browservenster. Een bonus is dat je hier ook rss-pagina’s kan plaatsen; een cijfer achter de naam van de internetfavoriet geeft aan hoeveel ongelezen artikelen er zijn.

[download_file]

Safari biedt je ook tabs en een pop-upblocker. Andere nuttige functies zijn de privémodus en de mogelijkheid om de pagina die je net hebt afgesloten opnieuw te openen.

Apple blijft met de Windows-versie van zijn browser in de weer met veiligheidsreparaties. Safari 3.2 brengt patches voor liefst elf lekken en biedt naast waarschuwingen betere herkenning van phishingwebsites, zodat je niet wordt verleid om je financiële gegevens prijs te geven. Afgezien van het betere pantser zijn geen nieuwe functies te vinden in deze update, maar we raden je wel aan om de laatste versie te downloaden als je deze browser op prijs stelt.

Windows XP/Vista, Mac OS X

External links

Apple