Iedereen heeft wel een paar Windows-mappen die hij dagelijks een paar keer bezoekt. Als je niet eindeloos wil blijven klikken om ze op te graven uit lagen submappen, gebruik dan het lichte Folder Guide, dat zich onder de rechtermuisknop verschuilt.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Iedereen heeft wel een paar Windows-mappen die hij dagelijks een paar keer bezoekt. Als je niet eindeloos wil blijven klikken om ze op te graven uit lagen submappen, gebruik dan het lichte Folder Guide, dat zich onder de rechtermuisknop verschuilt.

Folder Guide plaatst een extra laag boven op het contextmenu, waar je via het hoofdvenster van dit handige programma mappen aan kan toevoegen. Je kan zelf namen geven aan deze favoriete selectie en je kan de lijst alfabetiseren of naar eigen wens schikken. Als je met de rechtermuisknop in een Verkenner-venster klikt en een map uit het nieuwe menu kiest, opent Folder Guide geen nieuw venster, maar gaat het meteen naar jouw selectie.

[download_file]

Afgezien van de mogelijkheid om de instellingen van Folder Guide te importeren op andere machines valt er weinig te vertellen over deze verrijking van het contextmenu. Folder Guide is makkelijk te begrijpen, overzichtelijk, eist nauwelijks werkvermogen op en maakt zo binnen de kortste keren deel uit van je dagelijkse werkroutine.

De ontwikkelaar zegt dat zijn vinding “uren werktijd” scheelt. Dat lijkt ons wat overdreven, al weten we bijna zeker dat dit gratis programma u tijdwinst oplevert.

Windows 98/Me/NT/2000/Server 2003/XP
 

External links

Folder Guide