Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ik heb het volgende probleem: ik krijg in mijn Verkenner niet langer een overzicht van mijn mappen te zien. In de plaats daarvan krijg ik telkens een leeg, grijs venster! Dat is natuurlijk heel vervelend, want nu kan ik niet meer eenvoudig bestanden van de ene naar de andere map verslepen.

Guido Volkaert

De Windows Verkenner laat standaard inderdaad een mappenoverzicht zien in het linkervenster. Daar kan je trouwens ook je geschiedenis, je favorieten, enzovoort in opvragen. Dat doe je via het menu BEELD, waar je de Explorer-balk selecteert en vervolgens het gewenste onderdeel (zoals Mappen).

Krijg je daar enkel een grijs venster te zien, dan kan je dat normaal met een kleine ingreep in de registerbestanden van Windows herstellen. Weet wel goed wat je doet, want de geringste fout in het register kan grote gevolgen hebben! Start alvast de opdracht REGEDIT op via START-knop, UITVOEREN.

Blader naar de volgende registersleutel door achtereenvolgens de onderdelen (van links naar rechts) aan te klikken: HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMICROSOFTINTERNET EXPLORERMAIN. Zie je rechts ergens de waarde ExplorerBar verschijnen, klik die dan aan met de rechtermuistoets en kies VERWIJDEREN.

Voor alle zekerheid kan je wel eerst nog de huidige inhoud van die waarde noteren. Lukt het niet, of staat die waarde er nergens tussen, dan kan je nog altijd proberen je Internet Explorer tijdelijk te verwijderen, en vervolgens opnieuw te installeren.

Dat kan je in principe doen via je START-knop, waarna je INSTELLINGEN en vervolgens CONFIGURATIESCHERM kiest. Dubbelklik daarna op het pictogram SOFTWARE, open het tabblad INSTALLEREN EN VERWIJDEREN, selecteer MICROSOFT INTERNET EXPLORER en druk op de knop TOEVOEGEN/VERWIJDEREN. De nieuwste versie van Internet Explorer kan je gratis downloaden op www.microsoft.com.