Je installeert een nieuw programma, start je pc opnieuw op en ... Windows wil niet meer starten, of een aantal programma's doet het niet meer. Om zo'n situaties te vermijden, doe je er goed aan om zelf een systeemherstelpunt te maken.

Waarschijnlijk heb je dit al meegemaakt: je installeert een nieuw programma of de stuursoftware voor een nieuw stukje hardware, je start je pc opnieuw op en … Windows wil niet meer starten, of de helft van de programma’s doet het niet meer.

Uiteraard is de boosdoener het nieuwe programma of die driver. Maar sommige programma’s hebben een slechte (of geen) verwijderingsprocedure. Met een herstelpunt van het in Windows XP ingebouwde systeemherstel kan je toch teruggaan naar de voorgaande configuratie, zonder de boosdoener!

Systeemherstel maakt vaak zelf herstelpunten, maar het is vaak ook goed om zelf een herstelpunt te maken vooraleer je iets ingrijpends aan je systeem verandert.

Klik daarvoor op START, ALLE PROGRAMMA’S, BUREAU-ACCESSOIRES, SYSTEEMWERKSET, SYSTEEMHERSTEL en duid EEN HERSTELPUNT MAKEN aan. Geef een beschrijving en klik op MAKEN en SLUITEN.

Loopt het na de installatie van het programma of de hardware mis? Start SYSTEEMHERSTEL weer op maar kies deze keer EEN EERDERE STATUS VAN DEZE COMPUTER HERSTELLEN. Selecteer het herstelpunt, en klik tweemaal op VOLGENDE. Na een eventuele herstart van de computer moet alles weer zoals voorheen zijn.