Je bent geen fan van een bureaublad dat overladen is met icoontjes, en ook het startmenu is niet je beste vriend? Een mooi alternatief is dan Circle Dock, een cirkelvormig dockmenu dat je met één klik van de muis laat verschijnen. Icoontjes van programma’s zweven rond een centraal punt, zoals planeten rond de zon.

Uiteindelijk is Circle Dock gewoon een lijst van snelkoppelingen naar favoriete programma’s. Het handige is dat ze mooi gegroepeerd staan en enkel zichtbaar worden als je op de middelste muisknop of op F1 drukt. Tenzij je anders aangeeft, verschijnt de cirkel op de locatie van uw muiscursor.

[download_file]

Het is mogelijk om de Circle Dock te laten verschijnen als je met de cursor naar een van de schermranden beweegt. Maar dan laat je best de iconencirkel op een vaste plek verschijnen, anders toont hij maar voor de helft.

Stel je eigen cirkel samen
Welke snelkoppelingen er op de Circle Dock staan, bepaal je volledig zelf. Het volstaat om een icoon van een programma naar de dock te slepen en het zal automatisch in een baan rond het centrale pictogram worden opgenomen. Blijf je icoontjes toevoegen, dan komt er een tweede, grotere cirkel tevoorschijn.

Een pluspunt is dat je Circle Dock volledig naar smaak kan aanpassen. De achtergrond, het centrale pictogram, zelfs de icoontjes die bij een programma horen – alles kan je veranderen. Leuk is dat Circle Dock gebruik kan maken van de mooie hoge resolutie iconen die in Vista ingebakken zitten. De Circle Dock kan ook draaien, maar het is niet echt duidelijk wat daar het nut van is.

Om dit programma te gebruiken, moet het .Net Framework 2.0 op je pc geïnstalleerd zijn. Wellicht is dat het geval, maar mocht dat niet zo zijn: je kan het gratis downloaden bij Microsoft. Circle Dock ondersteunt meerdere monitoren en spreekt bovendien Nederlands.

Windows XP/Vista

External links

Circle Dock