De duizenden mp3’s op je harde schijf voldoen vaak niet aan dezelfde kwaliteitseisen. Mp3-Check controleert snel op geluidsniveau en ontbrekende tags en verwijst je door naar de juiste software om orde te krijgen in je verzameling.

Zodra je Mp3-Check hebt geïnstalleerd, kan je meteen aan de slag met de overzichtelijke interface van deze analysesoftware. Je kan boven- en ondergrenzen aangeven voor bitrate en samplerate en kan laten controleren bij welke nummers de ID3v1- of ID3v2-tags ontbreken. Het gratis programma is snel in zijn controle: voor duizend mp3-bestanden heeft het ongeveer een minuut nodig. Het plaatst het resultaat in toegankelijke uitklapmenu’s.

[download_file]

Als je de mp3’s met ontbrekende informatie of inferieure kwaliteit meteen wil repareren, kan je in het menu met de gereedschapssymbolen bepalen welke favoriete software je toewijst aan het contextmenu van de rechtermuisknop. Zo selecteer je snel tientallen bestanden die je eerst map voor map had moeten opzoeken. Bewerkte bestanden kan je naar een vooraf bepaalde doelmap verplaatsen om het overzicht te houden. Als je weinig tijd hebt om alles in één keer te doen, kan je Mp3-Check een logbestand laten aanmaken met alle verwerkte informatie.

Een uitstekend klein programma om grote muziekverzamelingen op te schonen voor je een mp3-speler synchroniseert, of nauwelijks luisterbare nummers van je harde schijf wil gooien. Vergeet niet om het .NET Framework 2.0 van Microsoft te downloaden – dat heeft dit Engelstalige programma nodig om zijn werk te doen.

Windows 98/ME/2000/XP/Server 2003/Vista

External links

Mp3-Check