Windows Search is al langer een sterk verbeterde versie van de standaard ingebouwde zoekfunctie en kan vanaf nu ook versleutelde bestanden weergeven.

Tussen een groeiend aantal programma’s die je harde schijf indexeren voor een bliksemsnel zoekresultaat, valt Windows Search 4.0 op door zijn gebruiksvriendelijke interface en grondige werkwijze. Na de installatie is het programma lang bezig met het maken van een index. Maar daarna vindt het – naast bestanden – ook e-mails en de inhoud van over het netwerk gedeelde mappen terug.

Niet inbegrepen
Windows Search is al een vast onderdeel van Vista en daarom was de 4.0-versie inbegrepen bij een Windows-update in juli. Voor XP-gebruikers is het programma echter geen verplichte kost, waardoor de kans groot is dat velen van hen dit programma over het hoofd hebben gezien.

[download_file]

Net als zijn collega Google Desktop heeft dit Nederlandstalige Microsoft-programma dezelfde voordelen als nadelen. Beide zijn grondig en snel. Het zijn echter ook geheugenvreters die voortdurend op de achtergrond draaien.

Windows Search 4.0 heeft een flink aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versie, waaronder het vermogen om ook versleutelde bestanden in kaart te brengen en een verbetering van het indexvermogen, wat meer snelheid moet opleveren.

Wij sturen je door naar een overzichtspagina waar je de juiste Windows-versie kan uitkiezen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan deze pagina vol add-ons die je zoekresultaten verder verbeteren.

Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008
 

External links

Meer informatie over Windows Search 4.0