Veel dvd’s bezitten is leuk, veel vrienden hebben ook. Maar als die laatsten vaak met de eerste gaan lopen, is het tijd voor een uitleenprogramma als Griffith. Een mooie interface maakt het mogelijk om in enkele tellen je filmcollectie in te voeren én aan te geven wie welke dvd-film geleend heeft.

Programma’s om dvd-collecties te beheren sukkelen vaak met een probleem: het invoeren van je filmbibliotheek vraagt veel werk. Bij Griffith kost dat echter nauwelijks moeite. Er is een sterke koppeling met de databank van Internet Movie Database (IMDB), en je hoeft alleen de titel van de film in te voeren. Griffith zal op basis hiervan alle verdere informatie opvragen bij IMDB.

[download_file]

Miniatuurweergave
Weinig invoerwerk dus, en een druk op de knop levert zo moeiteloos een volledig ingevuld fiche op. Bij elke film verschijnt ook een miniatuurweergave van de dvd-doos. Desgewenst kan je die vervangen door een afbeelding van een passende filmposter uit de IMDB-databank. Er zijn ook tools om films samen te voegen in minicollecties – handig als je een dvd-box met een aantal films van een bepaalde regisseur hebt gekocht.

Het optionele uitleengedeelte van Griffith is simpel, maar effectief. Je hoeft alleen maar contactpersonen aan te maken. Eventueel kan je aan elke persoon een e-mailadres hangen, zodat je makkelijk de uitgeleende dvd-film kan terugvragen. Griffith is ook beschikbaar voor Linux, maar door de vele varianten voor de verschillende distributies is het interessanter als je meteen de juiste versie via deze pagina afhaalt.

Windows 2000/XP/Vista

External links

Griffith