Xinorbis is een uitgebreide tool om harde schijven door te lichten. Zo’n diepgaande analyse vergt tijd, maar levert bruikbare informatie waarmee je grote en misschien vergeten bestanden op het spoor komt. Vergelijk ook de inhoud en structuur van verschillende schijven met elkaar.

Nieuw in versie 3.7.x is dat het nu mogelijk is om het verbruik per gebruiker te meten. Ook aan de interface is lichtjes gesleuteld.

[download_file]

De analyses kunnen op schijf- of submapniveau worden uitgevoerd. De gegevens die zij opleveren zijn vanuit verschillende standpunten te bekijken. Wil je weten welke bestandssoort de meeste plek inneemt, hoeveel omvangrijke bestanden er in mappen verstopt zitten of wanneer bestanden van een bepaalde grootte gecreëerd werden? Xinorbis toont ze allemaal, naar wens in taart- of staafdiagram, of gewoon tekstueel.

De informatie is op te slaan in tekst-, xml- en html-formaat. Bij de laatste mogelijkheid kan je zelf instellen in welke kleuren alles verschijnt. Andere interessante functies maken het mogelijk om schijven of mappen met elkaar te vergelijken. Middels een splitscreen-functie plaats je diagrammen naast elkaar.

Nu Xinorbis uit het bètastadium is, hoeft er niet zo veel meer te worden gesleuteld. Toch is deze tool een jaar na datum een van die programma’s die geregeld bijzonder goed van pas komen. Wij bieden het installatiebestand aan, maar je kan ook een zip-archief downloaden voor gebruik vanaf een usb-stick.

Windows 2000/XP/Vista
 

External links

Xinorbis 3.7.1