Het opstarten van Windows is een frusterende bezigheid als opdringerige software zichzelf automatisch inschakelt. Gebruik Startup Control Panel om te bepalen wie wel en wie niet mee mag opstarten.

Startup Control Panel neemt zijn naam bijzonder letterlijk en installeert zichzelf in het configuratiescherm van je Windows-systeem. Als de installatie is voltooid, kan je het vinden onder het Startup-pictogram. Daar aangekomen is het een kwestie van uit- en aanvinken. Je ziet in de meeste gevallen meteen welke programma’s zichzelf opstarten als je de computer aanzet, zodat je in een handomdraai de juiste programmaselectie kan maken.

[download_file]

Startup Control Panel maakt onderscheid tussen gebruikersprofielen en kan voor de oudste Windows-systemen ook Services aan- en uitschakelen. Als je wil dat software slechts eenmaal bij de volgende Windows-start meteen inschakelt, dan kan je dit aangeven in de interface.

SCP is een sober en hulpvaardig programma dat niet op kan tegen een waakhond als WinPatrol. Heb je geen behoefte aan die software, dan is deze gratis tool uitermate handig om een snelle start van Windows te garanderen.

Windows 95/98/NT/Me/2000/XP 

External links

Startup Control Panel