Xobni zet alle deuren van je stoffige Outlook-archieven open en stelt je in staat om in één oogopslag het wie, wat, wanneer en hoe vaak van al je contacten te zien.

Xobni onderscheidt zich met zijn heldere kleuren duidelijk van Outlook en ziet er fris uit, zonder te overheersen. Het toevoegen van profielafbeeldingen, heel normaal voor profielsites maar buitenaards voor dit functionele mailprogramma, geeft contacten een gezicht en voegt meteen alle belangrijkste eigenschappen toe, waaronder telefoonnummers en persoonlijke data.

[download_file]

De zoekfuncties van Xobni zijn de belangrijkste reden om deze Outlook-add-on te installeren. De zijbalk doet er na installatie aardig wat tijd over om de inbox te archiveren, maar weet een reusachtige hoeveelheid versnipperde informatie toegankelijk te bundelen.

Het levert een schokkende hoeveelheid tijdwinst op, omdat je plots chronologisch mailwisselingen per afzonderlijk contact terugvindt, een lijst ziet van bestanden die deze persoon je heeft gezonden en statistieken terugvindt van de frequentie waarmee je mails ontvangt en beantwoordt. De meeste onderdelen van de balk hebben hun eigen zoekveld, wat het terugvinden van verloren correspondentie vergemakkelijkt.

Vanuit Xobni kan je direct e-mails versturen, afspraken maken en zelfs een standaardverzoek doen om het telefoonnummer op te vragen. Dit is weliswaar in het Engels opgesteld, maar toch waarderen we het gebaar. We missen een directe koppeling naar de ingebouwde agenda van Outlook en hopen dat de ontwikkelaars hier in de toekomst een mouw aan weten te passen.

Xobni heeft eigenschappen die je vaak op het web terugvindt. Maar de manier waarop het Outlook uit zijn ouderwetse gewoonten weet te sleuren, is bewonderenswaardig. Hou er rekening mee dat deze Engelstalige contactmanager nog steeds in bètafase verkeert en dat het alleen in combinatie met Outlook 2003 en 2007 werkt.

Windows XP/Vista, Outlook 2003/2007

External links

Xobni