iTunes is een van de beste muziekbeheerders van dit moment. Standaard wil het programma helaas alleen met een iPod synchroniseren. Deze eenkennigheid is echter te omzeilen via iTunes Agent, een handig hulpprogramma waarmee je diverse andere mediaspelers (waaronder de SE Walkman-gsm’s en Sony PSP) aan het programma van Apple kan koppelen.

Het is ook te gebruiken om een muziekcollectie te synchroniseren met een mobiel opslagmedium, zoals een usb-stick.

[download_file]

iTunes Agent is geen echte plugin voor iTunes, maar een apart programma dat zich in het systeemvak schuilhoudt. Zodra een muziekspeler via usb wordt aangesloten, komt het programma in actie. In iTunes zie je meteen een nieuwe afspeellijst verschijnen, waar je liedjes naartoe kan slepen. Pas als je tevreden bent met de selectie wordt de synchronisatie met je muziekspeler in gang gezet.

Om liedjes over te zetten, moet je in het systeemvak met de rechtermuisknop op het iTunes Agent-icoon klikken en ‘Synchronize Device…’ selecteren. Versie 1.2.2 is – net zoals de vorige twee updates – vooral een onderhoudsbeurt die bugs verwijdert. Voor een bredere compatibiliteit met muziekspelers is het nogal altijd wachten op de bijna mythische versie 1.5 of 2.0, waar de auteur al een tijdje over spreekt.

iTunes Agent vereist .Net Framework 2.0 van Microsoft. Als je daar nog niet over beschikt, kan je dat op deze pagina gratis downloaden (23 MB). Uiteraard moet je ook beschikken over iTunes. Via de link bij dit artikel komt u op een pagina met meerdere downloadservers.

Windows 2000/XP/Vista en Apple iTunes

External links

iTunes Agent