PicLens was al een indrukwekkende browseruitbreiding die foto’s in een driedimensionale beeldmuur weergeeft. Door een samenwerking met YouTube verbetert het gebruiksgemak van dit videoportaal radicaal.

Als je na de installatie van Piclens op Google Images een zoekopdracht uitvoert en een driehoekig symbool in de hoek van een van de plaatjes aanklikt, kom je in de 3D-muur van deze mooie browserplugin terecht. Hier kan je vanaf  nu YouTube doorzoekbaar maken, waarna alle gevonden video’s in de muur worden geplaatst. Als je een clip aanklikt, zal hij meteen afspelen. Hierdoor wordt het zoeken op deze videosite radicaal versneld en ziet het er meteen een stuk beter uit.

[download_file]

PicLens begon als een bescheiden Firefox-browserplug-in die mooie schermvullende diavoorstellingen maakte van Google-fotogalerijen. Dat stadium is deze verbluffende beeldvertoner allang ontgroeid. Niet alleen hebben de makers Internet Explorer omarmd, ze hebben daarnaast vriendschap gesloten met een half dozijn van de grootste fotoportalen op het web; nu dus ook met YouTube.

Wie een website of blog beheert, kan ook terecht bij PicLens. WordPress-gebruikers kunnen een plugin downloaden, waardoor ze persoonlijke diashows kunnen inladen. Dankzij de vernieuwde Media RSS-standaard genieten ook webmasters van dit voordeel.

Als je gewend bent om je foto’s of video’s online te beheren en een visueel aantrekkelijke manier zoekt om ze daar te vertonen, is PicLens een uitkomst. Internet Explorer- en Safari-gebruikers zullen helaas nog even moeten wachten op de imposante 3D-videomuur waar Firefox-gebruikers tegenaan kunnen kijken.

Gebruikt je Internet Explorer? Kies dan voor de tweede downloadlink. Mozilla Firefox-gebruikers kiezen best de eerste downloadlink.

Windows XP/Vista, Mac OS X,
Mozilla Firefox 2.0/Internet Explorer 6 of hoger, Safari voor Mac

External links

Piclens