Als ik de Verkenner opstart, wordt automatisch de map Mijn Documenten geopend. Kan ik dat veranderen, zodat de Verkenner altijd in C: opent?

Joseph Van Lombergen

Windows heeft er een aardje naar om je te pas en te onpas naar de map Mijn Documenten te verwijzen. Nu kan het best zijn dat jij je bestandjes in een andere map bewaart, en dan is het uiterst vervelend als je telkens opnieuw in de Verkenner die specifieke map moet openen.

Gelukkig kan je zelf bepalen welke map de Verkenner standaard voor je opent. Klik op START en kies voor UITVOEREN (of druk tegelijk de WINDOWS-toets en de letter R in ). Tik de volgende opdracht in: C:WINDOWSEXPLORER.EXE /E, /ROOT, C:

De ‘c:’ kan je eventueel vervangen door een andere map op je pc, en in de plaats van windows’ vul je de plaats in waar jouw Windows-folder zich op de harde schijf bevindt.

Meer informatie over de parameters van de Verkenner in Windows XP vind je op de Microsoft-site.

Gebruikers van Windows 2000 en NT kunnen een kijkje nemen op deze support-pagina.

Het is natuurlijk ook niet handig om telkens opnieuw op START en UITVOEREN te moeten klikken. Rechtsklik op je BUREAUBLAD en kies voor NIEUW en SNELKOPPELING.

Tik daar opnieuw C:WINDOWSEXPLORER.EXE /E, /ROOT, C: in en kies voor VOLGENDE. Geef de snelkoppeling nog een naam en klik op VOLTOOIEN.

Op je bureaublad verschijnt nu een icoontje dat onmiddellijk naar de map van jouw keuze verwijst. Indien je liever een leeg bureaublad hebt, sleep het icoontje dan naar je taakbalk.